c_500_350_16777215_00_images_poze_maxi02.jpgÎn şedinţa Consiliului Judeţean de joi, 31 august, au fost aprobate rutele, staţiile şi orarul de funcţionare pentru 11 noi trasee de transport public în comun între Piteşti şi comunele limitrofe, scopul acestui demers fiind de a contracara efectele restrângerii activității operatorului de transport Publitrans doar pe raza municipiului Pitești şi retragerii localităţilor respective din ADI Zona Metropolitană Piteşti. Mașinile au început cursele regulate pe cele 11 noi trasee interjudețene de luni, 11 septembrie 2017, și au ca staţii de plecare autogările din Pitești. Consiliul Județean Argeș a transmis Agenției pentru Agenda Digitală a României – București prin S.A.E.T calendarul de atribuire electronică a acestor trasee prin licitație care se va finaliza pe 13.10.2017 cu ședința de atribuire. „Deși Consiliul Județean Argeș a fost supus unui șir neîntrerupt de întrebări legate de activitatea de  transport, pot spune că de fapt Consiliul Județean Argeș s-a putut implica în ceea ce înseamnă transportul de persoane decât după data de 31 august 2017, când s-a dat hotărârea de CJ nr. 229, moment în care toate localitățile din așa-zisa zonă metropolitană, zonă care nu a funcționat niciodată, au solicitat Consiliului Județean preluarea în programul județean de transport persoane a celor 11 trasee. Aceste 11 trasee sunt:
n Pitești (autogara Girexim) – Budeasa – Valea Mărului
n Pitești (autogara Astra) – IMEP – Ștefănești
n Pitești (autogara Astra) – Ștefănești – Izvorani
n Pitești (autogara C.N.C.D.) – Ștefănești – Gara Golești
n Pitești (autogara Astra) – Valea Mare – Ștefănești
n Pitești (autogara Astra) – Valea Mare – Enculești
n Pitești (autogara Astra) – Mărăcineni – Micești
n Pitești (autogara Astra) – Micești – Păuleasca
n  Pitești (autogara Astra) – Albota – Mareș
n Pitești (autogara Astra) – Hințești
n Pitești (autogara Astra) - Trivale – Ciocănăi.
Pe 8 septembrie, am chemat la discuții operatorii acestor trasee și am încheiat un protocol ca, până la momentul la care aceste trasee vor fi scoase la licitație, la Agenția pentru Agendă Digitală a României, să asigure trasportul pe aceste rute. Este singura modalitate prin care puteam ajuta transportul de persoane în această perioadă. Acestea sunt singurele măsuri pe care le puteam lua la momentul acesta, conform legii”, a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă.
Conform anexelor la hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr. 229/31.08.2017, pentru traseul Piteşti-Hinţeşti sunt prevăzute 6 curse zilnice, dus-întors, în vreme ce pe ruta Piteşti-Ciocănăi s-au stabilit 15 curse pe zi, după cum urmează:

c_500_350_16777215_00_images_poze_orarmaxi-taxi.jpg