c_500_350_16777215_00_images_poze_82-primar-florea-ene.jpgÎn ciuda lipsei fondurilor pentru investiţii, problemă cu care se confruntă toate administraţiile publice locale, Primăria Moşoaia a reuşit să pună în aplicare în anul 2014 câteva proiecte importante pentru locuitorii comunei. Rezultatele foarte bune obţinute pe linia investiţiilor derulate anul trecut îl fac pe primarul comunei Moşoaia, Florea Ene, să fie optimist şi în ceea ce priveşte proiectele pe care şi le-a propus în 2015 şi care vizează mai multe domenii de interes pentru cetăţenii comunei. Crearea reţelei de canalizare, extindere celor de apă şi gaze, noi investiţii în asfaltarea de drumuri precum şi continuarea lucrărilor la şcoala din centrul localităţii reprezintă, sintetizat, lista celor mai importante proiecte pe care administraţia locală condusă de primarul Florea Ene şi le-a propus pentru acest an. 

Au început lucrările la reţeaua de canalizare
Proiectul de introducere a reţelei de canalizare în satele comunei Moşoaia a intrat în linie dreaptă, iar în curând mai multe zone vor fi transformate în adevărate şantiere. Luni, 23 martie, administraţia locală a predat amplasamentul pentru lucrările care vor fi efectuate în satele Hinţeşti, Smeura de Sus şi Bodeşti, pentru ca două zile mai târziu să fie predate amplasamentele de pe străzile Dealului, Corbu-Basangeşti şi Mustăţari, urmând ca aceeaşi procedură să aibă loc şi în cazul zonelor Dealu Viilor şi Olteni. Predarea amplasamentului reprezintă, practic, ultimul pas înainte de demararea lucrărilor, după care muncitorii trec la treabă.
Proiectul Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Argeș“, lansat pe 1 august de către SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, include printre beneficiari şi comuna Moşoaia. Conform proiectului, comunei Moşoaia îi revin peste 8 milioane de euro din cele aproape 100 de milioane, bani cu care vor fi realizate mai multe lucrări pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi apă uzată din comună.
n Extindere conducte de aducţiune apă tratată pe o lungime de aproximativ  5,3 km
n Construire gospodărie de apă: staţie de reclorinare, rezervoare 2 x 500 m3 şi staţie de pompare
n Extindere/reabilitare reţele de distribuţie (inclusiv sistem SCADA) pe o lungime totală de aproximativ 15,9 km
n Extindere reţele de canalizare (inclusiv sistem SCADA) pe o lungime totală de aproximativ 29,3 km
n Construirea staţiilor de pompare apă uzată (5 SPAU).
Prin implementarea acestui proiect se va face un pas înainte pentru dezvoltarea sectorului de apă și apă uzată, investiţia având ca obiectiv principal furnizarea unei strategii locale pentru dezvoltarea sectorului de apă și apă uzată în vederea alinierii la standardele europene. Proiectul a cărui valoare este de 99.776.000 euro va fi finanțat de Fondul de Coeziune, bugetul național, bugetul local, dar și din contribuția operatorului și anume Apă Canal. Proiectul va acoperi principalele zone urbane din Argeș, respectiv: aglomerarea Pitești (Pitești, Ștefănești, Bascov, Mărăcineni, Merișani, Bradu, Albota, Moșoaia), aglomerarea Topoloveni (localitatea Topoloveni) și aglomerarea Costești-Buzoiești (localitățile Costești și Buzoești). De acest proiect vor beneficia aproximativ 224.000 de locuitori din judeţ.
La Moşoaia, se vor derula lucrări pe tot parcursul anului, dar şi în 2016, când este programat termenul de finalizare a proiectului graţie căruia aproximativ jumătate din comuna Moşoaia va fi racordată la reţeaua de canalizare.